Направеното от ГЕРБ остава. Една от най-успешните политики на нашето

...
 Направеното от ГЕРБ остава. Една от най-успешните политики на нашето
Коментари Харесай

Николай Нанков: Направеното от ГЕРБ остава. Ще победим, защото сме по-силни от хаоса!

 Open photo

 

Направеното от ГЕРБ остава. Една от най-успешните политики на нашето ръководство бе въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост в жилищни здания. Програмата даде комфорт и действително по-ниски сметки за отопление на хората, както и работа за бизнеса на дребните и междинни строителни филми в страната, и на всички, които създават строителни материали.

Това написа във Facebook лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Ловеч и някогашен министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Ето обстоятелствата за област Ловеч, написа още Нанков:

Общо 87 здания са към този момент енергийно ефикасни, включително публични и жилищни, като в тях има 2657 домове.
Всички те са актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Какво следва по тематиката, в случай че спечелим изборите и имаме нов мандат на ръководство, е написано в програмата ни.

Това, драги ми Кирил и Асен, е действителна работа за хората. И ние от ГЕРБ-СДС го вършим – действително подобряваме живота на жителите на област Ловеч! Вие какво направихме по време на вашето ръководство, с какво подобрихте виталната среда за жителите на моя край? НИЩО! Нищичко, нула работа!

Ще победим, тъй като знаем и можем, тъй като сме по-добри, тъй като сме #ПоСилниОтХаоса, който Вие създадохте! Призовавам Ви, и Вие гласувайте с #Номер24 – за по-добра витална среда на хората тук и за бъдещето на Северна България, което Вие замразихте с безхаберието си!



 

По-късно Нанков се включи в акцията на ГЕРБ-СДС в Горна Оряховица:

Приех поканата на моя сътрудник и другар Димитър Николов да се включа в акцията на ГЕРБ-СДС в Горна Оряховица. И там, както на всички места, има голям интерес към програмата за енергийна успеваемост. При срещите ни уверих хората, че ще рестартираме програмата без самоучастие от тяхна страна и при облекчени процедури. Това е заложено в управническата ни стратегия в частта й „ Регионална политика и инфраструктура “.

В момента има над 2 хиляди кооперации в цялата страна, които чакат опцията за саниране, само че показната непросветеност на управлявалите през последните месеци спъва процеса.

Хората помнят по какъв начин бе посрещната програмата първоначално - страната ще ви открадне жилищата, ще ви вдигнат налозите и таксите с 20-30%. Все отново някои се престрашиха и общо 2022 блока със приблизително по 76 жилището с общо към 15 млн. кв. м. РЗП съумяха да се възползват за интервала 2014-2019 година И видяха, че програмата дава ред преимущества – по-ниски сметки, по-голям комфорт в дома, а и основава едни от дълго време забравени от обществото настроения - да решаваме проблемите дружно.

В началото на 2020 година завърши първият стадий от програмата и ние поехме уговорката с новите европейски стратегии, с Плана за възобновяване и резистентност, с държавно финансиране да отделим още запас за програмата. Така хората ще разполагат с по-голям запас, който, вместо за сметки, ще влагат в по-висок стандарт на живот, ще имат по-добра покупателна дарба, компаниите да имат повече работа.

Затова твърдо сме решили да продължим, като дейностите ще се финансират през общината на 100%. Не е нужно да откриваме топлата вода. Пари има, само че методиката за разходването им не зависи от Народно събрание, то си свърши работата още през март 2021 година Финансирането е утвърдено, само че няма методика, няма стратегия. Месец е необходим да създадем това и започваме.

Преди година прогнозирахме, че хората ще бъдат докарани до такава степен да харчат спестяванията си, с цел да заплащат сметките си или да потъват в бързи заеми. Ние няма да разреши енергийното торнадо да отнесе страната, в случай че спечелим изборите и съставим държавно управление. Затова молим да спрем с опитите и да гласуваме умно, без страст, която ни вкара в този безпорядък.

В Горна Оряховица разговаряхме и с управителния екип на " Захарни фабрики " - структороопределящо дружество за района и страната, срещнах се по какъв начин върви и ремонтът на постройката на читалище " Братя Грънчарови 2002 ".

Гласувайте с #Номер24, с цел да бъдем дружно #ПоСилниОтХаоса и да се поздравим с #Победа.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР